امروز قصد داریم شما را با واقعیت مجازی MPathic آشنا کنیم. این فناوری جدید در واقع با استفاده از واقعیت مجازی میتواند کمک بهسزایی به پزشکان و پرستاران در اعلام وضعیت نهایی بیمار کند. در ادامه به شرح کلی این فناوری خواهیم پرداخت.
ایجاد حس خوب در دیگران واقعا لذتبخش میباشد. دیدنِ خوشیِ دیگران وقتی که ما قاصد خوشخبرِ قبولیِ آنها در یک آزمون یا مصاحبه شغلی یا پیروزیشان در یک رقابت میشویم ما را هم دلخوش میکند.
اصلا خبر خوب دادن همیشه دلانگیز است. اما سکه زندگی دو رو دارد و قرار نیست که همیشه خبرهای خوشی بشنویم یا خبرهای خوبی را به دیگران منتقل کنیم.
در میان مشاغل، پزشکان و پرستاران بیش از بقیه تلخیِ بازگو کردن اخبار مرگ و میر و بیماری را به عنوان بدترین خبرهایی که هر کسی ممکن است در طول عمرش بشنود، میچشند.
این تلخی برای بیمار شدیدتر میشود، اگر پزشک به خوبی نتواند حس یکدلی و همدردی خود را حین انتقال خبر ابراز کند. واقعیت مجازی MPathic راهکاری جدید در تکنولوژی برای تقویت و تحکیم هر چه بیشترِ این حس بین پزشک و بیمار یا اقوام بیمار میباشد.
فناوری جدید واقعیت مجازی MPathic خدمتی جدید، هم به پزشکان و هم به بیماران است تا افراد بتوانند تجربه بهتری در انتقال و شنیدن اخبار بدی مثل بیماریهای سخت، سرطان یا مرگ و میر داشته باشند.
رسالت این تکنولوژی به گفته سازنده آن، Medical CyberWorlds، آموزش تاثیرگذاری و ارتقاء مهارتهای ارتباطی همدلانه به پزشک و پرستار است تا برای این مکالماتی که به وفور در این حرفه رد و بدل میشود، آمادگی کاملی داشته باشند.
مطالعاتی که در ماه آوریل پیرامون اثربخشیِ این فناوری صورت گرفت، نشان داد که مهارتهای ارتباطیِ دانشجویان پزشکی و اعتماد به نفس آنها برای انتقال و بازگویی اخبار بد، نسبت به زمانیکه از روشهای سنتی استفاده میشد، دوچندان شده است.
در پایان این مطلب سطح بالاتری از روابط انسانی را با واقعیت مجازی MPathic احساس خواهیم کرد و میبینیم که انتقال اخبار بد همیشه آنقدرها هم که فکر میکنیم، سخت و دشوار نخواهد بود.
آموزش دانشجویان پزشکی برای بازگویی اخبار بَد توسط واقعیت مجازی MPathic
MPathic VR teaching med students how to break bad news
همدلی یکی از مکانیسمهای مهمی است که بوسیلۀ آن، ما پُلی بین تجربه و افکار میسازیم. همدلی توجه به احساسات فرد دیگر و آمادگی برای پاسخ به نیازهای او است؛ بدون اینکه آن شخص سربار دیگری شود.
برداشت هر روانشناسی از همدلی با دیگری تفاوت دارد. آنچه که امروز تبدیل به معضل بزرگی در این حرفه شده، عدم تشخیص دو احساس متفاوت دلسوزی و همدلی با بیمار توسط پزشک میباشد.
باید قبول کرد که خبررسان، نقش مهمی در تاثیرگذاری خبر دارد. کلمات، بازیگران خوبی هستند و این ما هستیم که باید آنها را برای ایفای نقشی بهتر مدیریت کنیم.
اپلیکیشن واقعیت مجازی MDLinking نمونهای از محصولات VR میباشد و خدمت بزرگی به شاخه پزشکی کرده است اما غیر از مباحث کاربردی در پزشکی، اخلاق پزشکی نیز از مسائل روز دنیا به شمار میرود که شاید کمتر در کانون توجه توسعهدهندگان قرار گرفته باشد. همدلی با بیمار نیز زیرمجموعه قواعد و اصول اخلاقی در این حرفه میباشد.
واقعیت مجازی MPathic چطور کار میکند؟
دانشجویان پزشکی در واقعیت مجازی MPathic با یک شخصیت خیالی و مجازی روبهرو میشوند که باید نشانههای کلامی و غیرکلامی او را تفسیر کنند؛ سپس بهترین استراتژی را برای صحبت کردن و مراقبت از بیمار در نظر بگیرند.
کاراکتر مجازی مقابل دانشجو که در این پلتفرم طراحی شده، کاملا هوشمند است و به تمام کنشهای دانشجو واکنش نشان میدهد. واکنشهای این شخصیت از حالات چهره، رفتار و احساسات بصورت real time قابل بررسی و ارزیابی میباشند.
MPathic – یک شخصیت هوشمند و آگاه
کاراکتری که مقابل دانشجو به عنوان یک بیمار یا بستگان بیمار میایستد، تمام ویژگیهای روحی یک انسان را دارد. واقعیت مجازی MPathic حتی قادر است تا زبان بدن فرد را تشخیص دهد، احساسات را در رفتار او ببیند و مثل یک فرد آگاه نسبت به تمام این برخوردها واکنش نشان دهد.
یک دانشجو با وجود دکمه RESET در این برنامه قادر است زمان را به عقب برگرداند و در رفتار خود تجدیدنظر کند. چیزی که در زندگی واقعی ممکن نیست!
لزوم بهکارگیریِ واقعیت مجازی MPathic در پزشکی
میدانیم که ارتباطات موفق و موثر در سلامت و مراقبتهای بهداشتی بحثی مهم و حیاتی میباشد؛ حتی این کیفیت ارتباطات ما است که تعیین میکند، چقدر یک درمان میتواند اثربخش باشد و بیمار را به سمت بهبود هدایت کند.
همین ارتباط ضعیف بین پزشک و بیمار علت بسیاری از اشتباهات پزشکی در طول درمان میباشد که گاهی واقعا غیرقابل جبران اما قابل پیشگیری هستند. طبق آمار، اشتباهات پزشکی از 210 هزار مورد به 440 هزار مورد در سال رسیده است.
MPathic شرایط را به نفع پزشکان تغییر میدهد
همه چیز در کیفیت روابط بیمار و پزشک تاثیرگذار است. چهبسا یک پزشک مهارت بالایی در برقراری ارتباط با بیمار و همین همدلی و یکدلی داشته باشد اما وقتی در یک محیط استرسزا، شلوغ و پُرتَنِش قرار میگیرد، تمام مهارتهای خود را از یاد میبرد.
از طرفی بیماری که تحت درمان قرار میگیرد ناراحت، عجول و بیپروا است و اگر این ناراحتی با غمِ از دست دادنِ عزیزان او در یک سانحه همراه شود، واقعا معلوم نیست که باید منتظر چه واکنشی از او باشیم؛ پس یک پزشک در هر شرایطی باید خودش را برای آرامش دادن به بیمار آماده کند.
از اینرو واقعیت مجازی MPathic به پزشکان خدمت بزرگی کرده و با وجود ناسازگاریهای بین بیمار و پزشک قطعا شرایط را به نفع پزشکان تغییر میدهد تا وظایف حرفهای خود را بهتر به جا بیاورند.
با استفاده از این تکنولوژی دانشجویان پزشکی بسیار بهتر میتوانند دو سناریوی بزرگ را در بیمارستانها مدیریت کنند: اول پرستارانی که به دلیل نیروی کاری کم و فشار کار زیاد، ناراحت و بد اخلاق شدهاند و دوم بیمارانی که احتمالا به دلیل ضعف خدمات پزشکی ناراضی میباشند.
واقعیت مجازی MPathic – ابزاری مفید در سیستم آموزشی دنیا
شیوههای آموزشی سنتی و قدیمی موجود، دانشجو را برای مدیریت این شرایط در آینده آماده نمیکنند. واقعیت مجازی MPathic ابزاری همهجانبه، مقرون بهصرفه و موثرتری است که با مکالمات ساختگی بین دانشجو و افراد مجازی، دانشجویان را برای آیندهای نزدیک آماده میکند.
شما چه فکر میکنید؟!
به نظر شما آموزش همدلی و همدردی با بیمار به دانشجویان از طریق واقعیت مجازی تا چه حد مهارتهای پزشک و پرستار را برای انتقال اخبار بد به بیماران افزایش میدهد؟ با استفاده از VR در علم پزشکی تا چه حد موافق هستید؟! دیدگاه خود را مطرح کنید.
Source: mashable